Woonzorggroep in Holwierde

Er zijn op dit moment 2 kamers vrij, Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Marga Boonstra (06 25 47 36 84)


Op onze woonzorggroep in Holwierde bieden wij woonplek voor negen mensen met verschillende soorten dementie. Overdag is op deze locatie ook dagopvang voor mensen die op de wachtlijst staan voor wonen. Op deze manier wordt de overgang naar wonen makkelijker gemaakt. De bewoners van deze locatie, kunnen naar behoefte aansluiten bij de activiteiten van de dagopvang.

De dagopvang
Tijdens de dagopvang wordt er volop aandacht besteed aan bewegen, dit door bijvoorbeeld een wandeling te maken. De bewoners worden gestimuleerd om mee te helpen in alledaagse taken. Denk hierbij aan eten klaar maken, afwassen, schoonmaken.

Wonen
Bij de inrichting is er veel aandacht besteed aan het creëren van een huiselijke en veilige sfeer. De bewoners mogen een aantal van hun eigen spullen meenemen om hun kamer naar eigen smaak in te richten. Ook is er een traplift in het gebouw aanwezig. Alle bewoners die bij ons wonen, zullen worden verzorgd op basis van de zorg- en persoonlijke behoefte. De was wordt gedaan door de medewerkers, maar familie is vrij dit zelf te doen. De kamers worden schoongehouden door de bewoner samen met een medewerker. Binnen Oldenbosch wonen mensen op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de mensen hun kamer zelf huren. Er is 24-uur per dag een medewerker aanwezig om zorg te verlenen. Bewoners zijn vrij om zelf te bepalen of er familie op bezoek komt. Dit natuurlijk wel altijd in overleg met een medewerker.